Forum FIFA 09 XBOX 360/PS 3, TURNIEJE Strona Główna
POMOC Rejestracja SzukajFAQ UżytkownicyGrupy Zaloguj
To ja jestem cienki czy wtf? :/

Odpowiedz do tematu    Forum FIFA 09 XBOX 360/PS 3, TURNIEJE Strona Główna » FIFA 09 Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
To ja jestem cienki czy wtf? :/
Autor Wiadomość
pancerek
Ojciec Organizator
Ojciec Organizator

Post To ja jestem cienki czy wtf? :/ Odpowiedz z cytatem
Kurde, dzisiaj doznałem kryzysu psychicznego. Może dlatego, że grałem z najlepszymi na forum, a może po prostu miałem słabszy dzień.
Spary z Cinem i Kolką. Ani jednego wina, same faile i remisy. Nie wiem o co kaman. Z Cinem cisnąłem przez dwa albo trzy mecze, akcja za akcją, ale ciągle słupki i w Almunię. Cinu pyk pyk, dwie akcje i po meczu Sad Kolka z kolei miał jakiś piętnasty zmysł Oo Wszystko o jedno tempo szybciej od moich z Liverpoolu. Nie wiedziałem co jest grane. Wszystko mu wychodziło tymi ogórkami. Taki drewniany skład, a piłka chodziła jak po sznurku Hrm Do tego to ustawienie z piątką obrońców... I znowu jak już miałem okazję to po słupkach i bramkarzu...

God damnit... Pancerek loww... psycha lowww.

Czw Lut 19, 2009 00:24 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklama

Czw Lut 19, 2009 00:24
Ekwador
Pierwszy skład

Post Odpowiedz z cytatem
Po prostu spadek formy. Nic nie poradzisz, ja mam to samo obecnie. Trzeba przetrwać i tyle Smile

Czw Lut 19, 2009 00:35 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Larry
Pierwszy skład

Post Odpowiedz z cytatem
Pancer czorno kuciapo , złapałeś jakiś frajerskich nawyków i zamiast je eliminować to je powielasz, jedyne co Cie może uratować to dłuższa przerwa Wow

Czw Lut 19, 2009 01:10 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
xpolx
Pierwszy skład

Post Odpowiedz z cytatem
ahh idź Pan w.. długą. Już od 2 dni nie grałem w Fife naszej ligi bo forma poszła się szukać. Nie ma jej. Dzisiaj grałem mecz i przegrałem jak mała sapka. Nic nie istniałem. I tak oto spadnę jeszcze na Last Place.
Czw Lut 19, 2009 21:36 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Nazwa Skype
JACA
Kapitan drużyny

Post Odpowiedz z cytatem
Pamiętasz pierwszą częśc sezonu w moim wykonaniu ? Mecz za meczem w dupsko czasem wygrana ,później zmiana taktyki granie tego co jest optymalne dla danej drużyny bez kombinacji bez uniesień po prostu jak mam w opisie na livie " nie boje się człowieka który przecwiczył 1000 taktyk jeden raz boję się za to tego który jedną taktykę cwiczył 1000 razy " i to są chyba odpowiednie słowa do wyciągnięcia wniosków Wink Wiadomo że nie zawsze się uda ale przynajmniej wiem że zrobiłem coś dobrze a że ktoś okazał się jeszcze lepszy cóż ?!!
Nie ma co kombinowac jak napisał Larry po prostu grac swoje bez zbędnych fajerwerków no chyba że bardzo ci to potrzebne ,widowiskowo grasz ale czy to jest najważniejsze w meczach ? raczej nie , więc myśl KUCIAPO Smile Odpoczynek na kilka dni zrobi swoje .Mnie najbardziej wqrwia jak gram i laguje nic nie jesteś wtedy w stanie zrobic dobrze że teraz w regulaminie jest wzmianka o mozliwości wyjścia z takiego meczu bo inaczej znowu bym chuj... walił na około siebie Smile

Pią Lut 20, 2009 08:48 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pancerek
Ojciec Organizator
Ojciec Organizator

Post Odpowiedz z cytatem
Wczoraj okazało się, że optymalną drużyną dla mnie jest Liverpool Razz Sparowałem sporo z Cinem, testowałem sporo zespołów i dopiero The Reds udało mi się ograć tego mutanta Razz Szybka i efektowna piłka w wykonaniu Angoli podziałała Razz

Mam straszny problem z tym, że ostatnio coraz mniej widzę na boisku. Często zdarza się, że robię kółeczka w środku pola z LT i tracę piłkę przez to. Albo gdy mogę podać (okazuje się dopiero po failu) to robię kiwki... Poza tym, teraz, jak nigdy szwankuje u mnie skuteczność. Gdybym był choć o połowę skuteczniejszy niż jestem to Cinka już dawno dawałbym radę ogrywać Razz Ale jak Ibra na pustaka wali w sektor C trybuny dwudziestej trzeciej, a Adriano sam na sam wali w fotografa to nie da rady Razz

Jaca, ja bym dzisiaj chętnie zagrał coś z Tobą Wink Sprawdzę czy forma mi wróciła. Tylko plz, weź coś innego niż Everton Razz

Pią Lut 20, 2009 11:31 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
JACA
Kapitan drużyny

Post Odpowiedz z cytatem
Dobra ale taktyka ta sama hahahahahahaha Smile nie no zmienie zobacze jak mi się gra pozycyjny dawno tego nie testowałem Sad bede ok 23 mam nadzieje jak gości nie będzie co prawda były zapowiedzi ale się nie odzywali dawno więc teoretycznie nie piję Smile

Pią Lut 20, 2009 12:23 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wypiździsko
Admin PS 3

Post Odpowiedz z cytatem
A ja zauwazylem, ze w fifie niestety nie decyduje skill tylko glownie taktyka (wszyscy najlepsi playerzy graja tak samo defensywa+counter attack). Mozna grac pieknie i wszystko przegrywac, w Pesie bardziej decydowal skill niz taktyka. Nie wiem czy tez tak macie, czasami w meczu decyduje kto pierwszy strzeli gola, za duzego boosta dostaje zespol wygrywajacy, podobnej klasy gracze a wyniki po 0-4, 0-5 glupota, wogole nie odzwierdciedlajacy tego co sie dzieje na boisku(niedochodzace podania, przypadkowe straty, dodatkowo bilard Sad ). Niestety ani EA, ani KONAMI nie potrafi dalej stworzyc gry w ktorej decyduja umiejetnosci takiej chociazby jak Quake, Counter Strike czy Starcraft. Co o tym sadzicie?

aka Eustachy
Wto Mar 24, 2009 14:43 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pancerek
Ojciec Organizator
Ojciec Organizator

Post Odpowiedz z cytatem
Ja się zgadzam w 90% że tak powiem Wink
Po bukmachersku bym to tak ujął:
1. skill vs. skill+takta def. ---> 2,00 - 1,20
2. skill+takta def. vs. noskill ---> 1,1 - 4,5
3. skill vs. noskill+takta def. ---> 1,50 - 2,1

Tak bym to ocenił Wink Gra faktycznie boostuje trochę tego kto strzeli pierwszy bramkę, ale taki boost trwa nie dłużej jak 10-20 minut meczowych. Trzeba ten okres po prostu przetrwać i spróbować wyprowadzić jakąś kontrę Wink

A co do przewagi takty nad skillem zgodzę się, ale w warunkach podobnego skilla. Znaczy się, gracz z nieznaczną przewagą w umiejętnościach, ale ofensywną i ładną taktyką prawdopodobnie przegra z tym, kto jest słabszy nieznacznie, ale ma antyfutbol ustawiony Wink

Strasznie ciężko gra się z kimś kto ma ustawiony zespół 5-3-2 z bardzo szybkimi napastnikami i w miarę ogarniętym środkowym rozgrywającym. Wystarczy jedna dobra piłka i już masz gola w plecy Wink Ale takich też trzeba podejść. Można na przykład wymusić pressing pogrywając sobie na własnej połowie. You know what I mean Wink Taki "barca style" Good Job Popykać, zwolnić, popykać, przerzucić na drugi bok, a potem szybka klepka w środku i tworzy się okazja Wink
Drugą metodą na taką taktykę jest też ustawienie wysokich napastników, najlepiej dwóch. Przeciwnik grający pasywną piłkę będzie narażony na wrzuty z boków boiska, nawet nie z wysokości pola karnego (LB/L1 + A/[] ) Smile Tylko tu też trzeba pozmieniać taktykę w przerwie meczu.

FIFA 09 jest najwierniej oddającą realia footballu grą ever; każdą taktykę da się ograć. Oczywiście wymaga to nieprzeciętnych umiejętności, zmysłu taktycznego i ogromnych pokładów cierpliwości i konsekwencji, ale da się Wink

Wto Mar 24, 2009 14:53 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wypiździsko
Admin PS 3

Post Odpowiedz z cytatem
Moze i jest najwierniej oddającą realia footballu grą ever(poza strzalami z dystansu), ale nie decyduje w niej skill Smile

aka Eustachy
Wto Mar 24, 2009 15:38 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wypiździsko
Admin PS 3

Post Odpowiedz z cytatem
Dzisiaj mnie maksymalnie wkurwila fifa, ciagle zmieniam taktyke w obronie i caly czas jest tak samo. Obroncy nie wykonuja moich zadan tylko zachowuja sie jak w pesie08 i 09, te boosty to jakies nieporozumienie. Dzisiaj mialem mega-bilard Liverpool vs Man Utd na rankingowym, odbieram pilke Torresowi Ferdinandem, po czym Torres ja przechwytuje, znowu traci na rzecz Browna, jeszcze raz odzyskuje i strzela gola. WTF ? :O Wszyscy narzekali na bilardy w Pesie, a tutaj jest podobnie(moze troche lepiej), nawet nie mozna przypierdolic z daleka, te schematy sa dolujace ;/ . Robie przerwe zalosne to sie robi naprawde O_o.

aka Eustachy
Wto Mar 24, 2009 17:35 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pancerek
Ojciec Organizator
Ojciec Organizator

Post Odpowiedz z cytatem
Za dużo grasz Wink Zrób tydzień wolnego i będzie lepiej Wink

Wto Mar 24, 2009 17:41 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wypiździsko
Admin PS 3

Post Odpowiedz z cytatem
LOL

aka Eustachy
Wto Mar 24, 2009 17:51 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
whan
Pierwszy wchodzący
Pierwszy wchodzący

Post Odpowiedz z cytatem
wypiździsko napisał:
Dzisiaj mnie maksymalnie wkurwila fifa, ciagle zmieniam taktyke w obronie i caly czas jest tak samo. Obroncy nie wykonuja moich zadan tylko zachowuja sie jak w pesie08 i 09, te boosty to jakies nieporozumienie. Dzisiaj mialem mega-bilard Liverpool vs Man Utd na rankingowym, odbieram pilke Torresowi Ferdinandem, po czym Torres ja przechwytuje, znowu traci na rzecz Browna, jeszcze raz odzyskuje i strzela gola. WTF ? :O Wszyscy narzekali na bilardy w Pesie, a tutaj jest podobnie(moze troche lepiej), nawet nie mozna przypierdolic z daleka, te schematy sa dolujace ;/ . Robie przerwe zalosne to sie robi naprawde O_o.

eee, ja cały czas wale gole z 20-25. Takie przeniki to efekt zjebanego krycia w obronie, zamiast się cofać umiejętnie to ty biegniesz do napastnika, poza tym kryzys czasem się zdarza. Ja ostatnio dwa mecze przegrałem pod rząd i do dzisiaj nie wiem jak to się stało Wink

Głowa do góry!

Wto Mar 24, 2009 22:39 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wto Mar 24, 2009 22:39
Odpowiedz do tematu    Forum FIFA 09 XBOX 360/PS 3, TURNIEJE Strona Główna » FIFA 09 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: