|
| Autor |
Wiadomość |
pancerek
Ojciec Organizator

Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 748 Skąd: GORZÓW WIELKOPOLSKI / POZNAŃ |
|
To ja jestem cienki czy wtf? :/ |
|
Kurde, dzisiaj doznałem kryzysu psychicznego. Może dlatego, że grałem z najlepszymi na forum, a może po prostu miałem słabszy dzień.
Spary z Cinem i Kolką. Ani jednego wina, same faile i remisy. Nie wiem o co kaman. Z Cinem cisnąłem przez dwa albo trzy mecze, akcja za akcją, ale ciągle słupki i w Almunię. Cinu pyk pyk, dwie akcje i po meczu Kolka z kolei miał jakiś piętnasty zmysł Oo Wszystko o jedno tempo szybciej od moich z Liverpoolu. Nie wiedziałem co jest grane. Wszystko mu wychodziło tymi ogórkami. Taki drewniany skład, a piłka chodziła jak po sznurku Do tego to ustawienie z piątką obrońców... I znowu jak już miałem okazję to po słupkach i bramkarzu...
God damnit... Pancerek loww... psycha lowww.
_________________ "I didn't say that I'm the best coach in the world but... there's no better than me" J.M. The Special One
Grać pięknie i z polotem, a do tego starać się wygrać - oto moja dewiza |
|
| Czw Lut 19, 2009 00:24 |
|
 |
Reklama
|
|
| Czw Lut 19, 2009 00:24 |
|
 |
Ekwador
Pierwszy skład

Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 121 Skąd: Stargard Szczeciński |
|
|
|
Po prostu spadek formy. Nic nie poradzisz, ja mam to samo obecnie. Trzeba przetrwać i tyle 
| Czw Lut 19, 2009 00:35 |
|
 |
Larry
Pierwszy skład

Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 107 Skąd: Nie z tego świata *^* |
|
|
|
Pancer czorno kuciapo , złapałeś jakiś frajerskich nawyków i zamiast je eliminować to je powielasz, jedyne co Cie może uratować to dłuższa przerwa 
| Czw Lut 19, 2009 01:10 |
|
 |
xpolx
Pierwszy skład
|
|
|
ahh idź Pan w.. długą. Już od 2 dni nie grałem w Fife naszej ligi bo forma poszła się szukać. Nie ma jej. Dzisiaj grałem mecz i przegrałem jak mała sapka. Nic nie istniałem. I tak oto spadnę jeszcze na Last Place.
|
|
| Czw Lut 19, 2009 21:36 |
|
 |
JACA
Kapitan drużyny

Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 167 Skąd: Zawsze z przed monitora:) |
|
|
|
Pamiętasz pierwszą częśc sezonu w moim wykonaniu ? Mecz za meczem w dupsko czasem wygrana ,później zmiana taktyki granie tego co jest optymalne dla danej drużyny bez kombinacji bez uniesień po prostu jak mam w opisie na livie " nie boje się człowieka który przecwiczył 1000 taktyk jeden raz boję się za to tego który jedną taktykę cwiczył 1000 razy " i to są chyba odpowiednie słowa do wyciągnięcia wniosków Wiadomo że nie zawsze się uda ale przynajmniej wiem że zrobiłem coś dobrze a że ktoś okazał się jeszcze lepszy cóż ?!!
Nie ma co kombinowac jak napisał Larry po prostu grac swoje bez zbędnych fajerwerków no chyba że bardzo ci to potrzebne ,widowiskowo grasz ale czy to jest najważniejsze w meczach ? raczej nie , więc myśl KUCIAPO Odpoczynek na kilka dni zrobi swoje .Mnie najbardziej wqrwia jak gram i laguje nic nie jesteś wtedy w stanie zrobic dobrze że teraz w regulaminie jest wzmianka o mozliwości wyjścia z takiego meczu bo inaczej znowu bym chuj... walił na około siebie 
_________________ PONIOSŁEM NAJWAŻNIEJSZA PORAŻKĘ W SWOIM ŻYCIU  |
|
| Pią Lut 20, 2009 08:48 |
|
 |
pancerek
Ojciec Organizator

|
|
|
Wczoraj okazało się, że optymalną drużyną dla mnie jest Liverpool Sparowałem sporo z Cinem, testowałem sporo zespołów i dopiero The Reds udało mi się ograć tego mutanta Szybka i efektowna piłka w wykonaniu Angoli podziałała
Mam straszny problem z tym, że ostatnio coraz mniej widzę na boisku. Często zdarza się, że robię kółeczka w środku pola z LT i tracę piłkę przez to. Albo gdy mogę podać (okazuje się dopiero po failu) to robię kiwki... Poza tym, teraz, jak nigdy szwankuje u mnie skuteczność. Gdybym był choć o połowę skuteczniejszy niż jestem to Cinka już dawno dawałbym radę ogrywać Ale jak Ibra na pustaka wali w sektor C trybuny dwudziestej trzeciej, a Adriano sam na sam wali w fotografa to nie da rady
Jaca, ja bym dzisiaj chętnie zagrał coś z Tobą Sprawdzę czy forma mi wróciła. Tylko plz, weź coś innego niż Everton 
_________________ "I didn't say that I'm the best coach in the world but... there's no better than me" J.M. The Special One
|
| Pią Lut 20, 2009 11:31 |
|
 |
JACA
Kapitan drużyny

Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 167 Skąd: Zawsze z przed monitora:) |
|
|
|
Dobra ale taktyka ta sama hahahahahahaha nie no zmienie zobacze jak mi się gra pozycyjny dawno tego nie testowałem bede ok 23 mam nadzieje jak gości nie będzie co prawda były zapowiedzi ale się nie odzywali dawno więc teoretycznie nie piję 
_________________ PONIOSŁEM NAJWAŻNIEJSZA PORAŻKĘ W SWOIM ŻYCIU  |
|
| Pią Lut 20, 2009 12:23 |
|
 |
wypiździsko
Admin PS 3

|
|
|
A ja zauwazylem, ze w fifie niestety nie decyduje skill tylko glownie taktyka (wszyscy najlepsi playerzy graja tak samo defensywa+counter attack). Mozna grac pieknie i wszystko przegrywac, w Pesie bardziej decydowal skill niz taktyka. Nie wiem czy tez tak macie, czasami w meczu decyduje kto pierwszy strzeli gola, za duzego boosta dostaje zespol wygrywajacy, podobnej klasy gracze a wyniki po 0-4, 0-5 glupota, wogole nie odzwierdciedlajacy tego co sie dzieje na boisku(niedochodzace podania, przypadkowe straty, dodatkowo bilard ). Niestety ani EA, ani KONAMI nie potrafi dalej stworzyc gry w ktorej decyduja umiejetnosci takiej chociazby jak Quake, Counter Strike czy Starcraft. Co o tym sadzicie?
| Wto Mar 24, 2009 14:43 |
|
 |
pancerek
Ojciec Organizator

|
|
|
Ja się zgadzam w 90% że tak powiem
Po bukmachersku bym to tak ujął:
1. skill vs. skill+takta def. ---> 2,00 - 1,20
2. skill+takta def. vs. noskill ---> 1,1 - 4,5
3. skill vs. noskill+takta def. ---> 1,50 - 2,1
Tak bym to ocenił Gra faktycznie boostuje trochę tego kto strzeli pierwszy bramkę, ale taki boost trwa nie dłużej jak 10-20 minut meczowych. Trzeba ten okres po prostu przetrwać i spróbować wyprowadzić jakąś kontrę
A co do przewagi takty nad skillem zgodzę się, ale w warunkach podobnego skilla. Znaczy się, gracz z nieznaczną przewagą w umiejętnościach, ale ofensywną i ładną taktyką prawdopodobnie przegra z tym, kto jest słabszy nieznacznie, ale ma antyfutbol ustawiony
Strasznie ciężko gra się z kimś kto ma ustawiony zespół 5-3-2 z bardzo szybkimi napastnikami i w miarę ogarniętym środkowym rozgrywającym. Wystarczy jedna dobra piłka i już masz gola w plecy Ale takich też trzeba podejść. Można na przykład wymusić pressing pogrywając sobie na własnej połowie. You know what I mean Taki "barca style" Popykać, zwolnić, popykać, przerzucić na drugi bok, a potem szybka klepka w środku i tworzy się okazja
Drugą metodą na taką taktykę jest też ustawienie wysokich napastników, najlepiej dwóch. Przeciwnik grający pasywną piłkę będzie narażony na wrzuty z boków boiska, nawet nie z wysokości pola karnego (LB/L1 + A/[] ) Tylko tu też trzeba pozmieniać taktykę w przerwie meczu.
FIFA 09 jest najwierniej oddającą realia footballu grą ever; każdą taktykę da się ograć. Oczywiście wymaga to nieprzeciętnych umiejętności, zmysłu taktycznego i ogromnych pokładów cierpliwości i konsekwencji, ale da się 
|
| Wto Mar 24, 2009 14:53 |
|
 |
wypiździsko
Admin PS 3

|
|
|
Moze i jest najwierniej oddającą realia footballu grą ever(poza strzalami z dystansu), ale nie decyduje w niej skill 
| Wto Mar 24, 2009 15:38 |
|
 |
wypiździsko
Admin PS 3

|
|
|
Dzisiaj mnie maksymalnie wkurwila fifa, ciagle zmieniam taktyke w obronie i caly czas jest tak samo. Obroncy nie wykonuja moich zadan tylko zachowuja sie jak w pesie08 i 09, te boosty to jakies nieporozumienie. Dzisiaj mialem mega-bilard Liverpool vs Man Utd na rankingowym, odbieram pilke Torresowi Ferdinandem, po czym Torres ja przechwytuje, znowu traci na rzecz Browna, jeszcze raz odzyskuje i strzela gola. WTF ? :O Wszyscy narzekali na bilardy w Pesie, a tutaj jest podobnie(moze troche lepiej), nawet nie mozna przypierdolic z daleka, te schematy sa dolujace ;/ . Robie przerwe zalosne to sie robi naprawde O_o.
| Wto Mar 24, 2009 17:35 |
|
 |
pancerek
Ojciec Organizator

|
|
|
Za dużo grasz Zrób tydzień wolnego i będzie lepiej 
|
| Wto Mar 24, 2009 17:41 |
|
 |
wypiździsko
Admin PS 3

|
|
|
LOL
| Wto Mar 24, 2009 17:51 |
|
 |
whan
Pierwszy wchodzący

|
|
|
 |
 |
Dzisiaj mnie maksymalnie wkurwila fifa, ciagle zmieniam taktyke w obronie i caly czas jest tak samo. Obroncy nie wykonuja moich zadan tylko zachowuja sie jak w pesie08 i 09, te boosty to jakies nieporozumienie. Dzisiaj mialem mega-bilard Liverpool vs Man Utd na rankingowym, odbieram pilke Torresowi Ferdinandem, po czym Torres ja przechwytuje, znowu traci na rzecz Browna, jeszcze raz odzyskuje i strzela gola. WTF ? :O Wszyscy narzekali na bilardy w Pesie, a tutaj jest podobnie(moze troche lepiej), nawet nie mozna przypierdolic z daleka, te schematy sa dolujace ;/ . Robie przerwe zalosne to sie robi naprawde O_o. |
eee, ja cały czas wale gole z 20-25. Takie przeniki to efekt zjebanego krycia w obronie, zamiast się cofać umiejętnie to ty biegniesz do napastnika, poza tym kryzys czasem się zdarza. Ja ostatnio dwa mecze przegrałem pod rząd i do dzisiaj nie wiem jak to się stało
Głowa do góry!
_________________ When you lose, you lose... |
|
| Wto Mar 24, 2009 22:39 |
|
 |
Reklama
|
|
| Wto Mar 24, 2009 22:39 |
|
 |